Kuivattamalla marjat hyötykasvikuivurissa saat niiden kaikki vitamiinit talteen ja pidemmän käyttöajan!

Kesän jälkeen, kun metsät ja puskat olivat pullollaan marjoja, onkin sopiva aika kerrata, miten marjoista saa kaikki hyödyt irti ja miten säilöä ne talvea varten.

Kesän jälkeen, kun metsät ja puskat olivat pullollaan marjoja, onkin sopiva aika kerrata, miten marjoista saa kaikki hyödyt irti ja miten säilöä ne talvea varten.
 
Kaikkia marjoja voi kuivattaa, mutta useampien herkku mustikka sopii erityisen hyvin kuivattamiseen. Laadukkaalla hyötykasvikuivurilla kuivattaminen säilyttää marjojen värin ja koostumuksen parempana kuin kuivattamalla ne esimerkiksi uunissa, jolloin neste usein valuu marjan sisältä pois kuivatuksen aikana. Kuivattamalla marjat niiden käyttöikä pitenee ja marjoissa säilyy kaikki vitamiinit, kivennäisaineet, antioksidantit ja kuidut, jotka ovat osa terveellistä ja monipuolista ruokavaliota. Päivittäinen marjojen syöntisuositus tulee täyteen jo kahdesta teelusikallisesta marjajauhetta!
 
Marjojen kuivattamislämpötila hyötykasvikuivurissa on 50 astetta tai hieman alle ja 5 desilitrasta marjoja tulee kuivatettuina noin 1 desilitra kuivia marjoja. Kuivatuista marjoista voi myös jauhaa jauhetta, jolloin ne vievät vieläkin vähemmän tilaa. Perus Orakas hyötykasvikuivurissa kuivuu kerralla useita litroja marjoja. Tämä malli sopii hyvin kotitalouksien ja pienempien keittiöiden käyttöön. Suuremmassa Iso Orakas hyötykasvikuivurissa pystyy kuivattamaan kerralla jopa 20-30 litraa marjoja ja se toimii hyvin suuremmissa suurtalouskeittiöissä sekä ravintoloissa. Malleista löytyy myös tuplakokoiset versiot koteihin ja ravintoloihin.
 
Kuivatettuja marjoja voi hyödyntää monipuolisesti esimerkiksi mysleissä, granolassa, puuroissa, smoothieissa, jogurtin päällä tai vaikka kakkujen ja leivoksien koristeluissa sekä taikinoissa. Tiesitkö, että pakastamisen jälkeinen marjojen sulattaminen kadottaa noin kolmasosan marjojen c-vitamiinista? yksi hyvä syy lisää siis kuivattaa marjat, koska tällöin kaikki niiden vitamiinit säilyvät marjoissa!

0
Feed

Jätä kommentti