Mikäs sen parempaa salaatissa kuin aurinkokuivatut tomaatit! Marketin valmiit aurinkokuivatut tomaatit ovat toki hyviä, mutta niissä on usein hieman teollinen sivumaku. Aurinkokuivatut tomaatit ovat erittäin helppoja valmistaa myös ilman aurinkoa itse kuivattamalla kirsikkatomaatteja ja säilömällä ne lasisessa purkissa.
Reseptejä kuivatettujen luonnonantimien käyttöön
Kokoamme tänne reseptejä kuivatettujen luonnonantimien käyttöön. Oletko jo Orakas-hyötykasvikuivurin käyttäjä tai harkitset sellaisen hankkimista? Näillä vinkeillä saat kaiken irti hyötykasvikuivuristasi. Päivitämme blogia jatkuvasti.
- 05/11/2022 0 KommentitOta talteen chilin maut ja terveyshyödyt kuivattamalla ne!Lue lisää
Chili antaa ruokaan ihanasti potkua ja syventää makuja. Chililajikkeita on tuhansia ja niitä kaikkia voi myös kuivattaa, jolloin chilille saa huomattavasti pidemmän käyttöajan ja usein vieläkin syvemmän maun. Chililajikkeista erityisesti paksukuoriset on syytä kuivattaa hyötykasvikuivurissa, jossa ne kuivuvat parhaiten.
- 04/11/2022 0 KommentitJäikö kaupasta ostetuista yrteistä ylimääräisiä? kuivata ja käytä ne myöhemmin!Lue lisää
Useimmista meille on joskus käynyt varmasti niin, että ostat marketista ruukkuyrtin, käytät siitä vain osan ja muutaman päivän päästä huomaat, että yrtti onkin ehtinyt jo kuolla ja kuivahtaa ja päätyy lopulta roskakoriin. Kuulostaako tutulta? Ärsyttääkö ruokahävikki? Tai kasvatatko itse yrttejä, mutta ne useimmiten ehtii kuolla, ennen kuin ehdit käyttämään ne kokonaan?
- 03/11/2022 0 KommentitHyötykasvikuivurilla kuivaat sienet helpoitenLue lisää
Metsät ovat edelleen täynnä sieniä, joten sienimetsälle voi edelleen hyvin lähteä ja näin päästä valmistamaan herkullisia, kevyitä ja terveellisiä ruokia sienistä!
- 05/10/2022 0 KommentitKuivattamalla marjat hyötykasvikuivurissa saat niiden kaikki vitamiinit talteen ja pidemmän käyttöajan!Lue lisää
Kesän jälkeen, kun metsät ja puskat olivat pullollaan marjoja, onkin sopiva aika kerrata, miten marjoista saa kaikki hyödyt irti ja miten säilöä ne talvea varten.
- 19/07/2021 - 0 KommentitValmiiden tuotteiden säilytyspaikkaLue lisää
Valolta suojattu, tasalämpöinen kuiva paikka, esimerkiksi keittiön kaappi. Paras säilytysastia on lasipurkki.
Vinkit tuoteryhmittäin löytyvät käyttöohjeesta. - 19/07/2021 - 0 KommentitKuinka paljon kuivurissa voi kuivattaa kerralla?Lue lisää
Orakas-kuivuriin mahtuu pilkottuja sieniä noin 4–5 kg. Yrttejä, kuten nokkosia, mahtuu kerralla noin 20 litraa ja esimerkiksi mustikkaa noin 7 litraa.
Orakkaalla kuivatessa tuotteet eivät milloinkaan kuivu ylikuiviksi. Yrttien kuivauslämpötilaksi suositellaan yleisesti enintään 35 astetta ja sienille alle 40 astetta.
Kuivatut tuotteet vievät vähemmän säilytystilaa, sillä useiden kuivattujen aineiden tilavuus pienenee 80 % ja paino 90 %. Esimerkiksi litrasta tuoreita suppilovahveroita saadaan kuivattuna 30 g.
- 19/07/2021 - 0 KommentitMiten pitkä kuivumisaika on?Lue lisää
Kuivatusaika riippuu kuivattavien tuotteiden ominaisuuksista: tuotteen paksuudesta ja sen suhteellisesta kosteudesta, keräilyolosuhteista, kuivatuspaikan lämpötilasta. Orakas-hyötykasvikuivurin kuivatuslämpötilan voi säätää portaattomasti huoneenlämmöstä aina + 50 asteeseen asti.
Kuivatusaikoja:
- teeainekset ja yritit 2–6 tuntia
- sienet ja juurekset 3–8 tuntia
- marjat 10–15 tuntia (karviainen hyvä halkaista ennen kuivatusta)
- kala ohueksi leikattuna ja fileroituna 6–7 tuntia
- liha ohueksi leikattuna 6–10 tuntia.
- 19/07/2021 - 0 KommentitMitä kaikkea voi kuivattaa?Lue lisää
Orakas-hyötykasvikuivurilla voit kuivattaa puutarhatuotteet, luonnonkasvit, lihaa ja kalaa. Voit esivalmistaa sillä retkieväitä.
Kirjoita teksti tähän