Reseptejä kuivatettujen luonnonantimien käyttöön

Kokoamme tänne reseptejä kuivatettujen luonnonantimien käyttöön. Oletko jo Orakas-hyötykasvikuivurin käyttäjä tai harkitset sellaisen hankkimista? Näillä vinkeillä saat kaiken irti hyötykasvikuivuristasi. Päivitämme blogia jatkuvasti.

Ota yhteyttä!
 • 03/05/2023 0 Kommentit
  Tomaattien kuivatus hyötykasvikuivurilla

  Mikäs sen parempaa salaatissa kuin aurinkokuivatut tomaatit! Marketin valmiit aurinkokuivatut tomaatit ovat toki hyviä, mutta niissä on usein hieman teollinen sivumaku. Aurinkokuivatut tomaatit ovat erittäin helppoja valmistaa myös ilman aurinkoa itse kuivattamalla kirsikkatomaatteja ja säilömällä ne lasisessa purkissa. 

  Lue lisää
 • 05/11/2022 0 Kommentit
  Ota talteen chilin maut ja terveyshyödyt kuivattamalla ne!

  Chili antaa ruokaan ihanasti potkua ja syventää makuja. Chililajikkeita on tuhansia ja niitä kaikkia voi myös kuivattaa, jolloin chilille saa huomattavasti pidemmän käyttöajan ja usein vieläkin syvemmän maun. Chililajikkeista erityisesti paksukuoriset on syytä kuivattaa hyötykasvikuivurissa, jossa ne kuivuvat parhaiten.

  Lue lisää
 • 04/11/2022 0 Kommentit
  Jäikö kaupasta ostetuista yrteistä ylimääräisiä? kuivata ja käytä ne myöhemmin!

  Useimmista meille on joskus käynyt varmasti niin, että ostat marketista ruukkuyrtin, käytät siitä vain osan ja muutaman päivän päästä huomaat, että yrtti onkin ehtinyt jo kuolla ja kuivahtaa ja päätyy lopulta roskakoriin. Kuulostaako tutulta? Ärsyttääkö ruokahävikki? Tai kasvatatko itse yrttejä, mutta ne useimmiten ehtii kuolla, ennen kuin ehdit käyttämään ne kokonaan?

  Lue lisää
 • 03/11/2022 0 Kommentit
  Hyötykasvikuivurilla kuivaat sienet helpoiten

  Metsät ovat edelleen täynnä sieniä, joten sienimetsälle voi edelleen hyvin lähteä ja näin päästä valmistamaan herkullisia, kevyitä ja terveellisiä ruokia sienistä!

  Lue lisää
 • 05/10/2022 0 Kommentit
  Kuivattamalla marjat hyötykasvikuivurissa saat niiden kaikki vitamiinit talteen ja pidemmän käyttöajan!

  Kesän jälkeen, kun metsät ja puskat olivat pullollaan marjoja, onkin sopiva aika kerrata, miten marjoista saa kaikki hyödyt irti ja miten säilöä ne talvea varten.

  Lue lisää
 • 19/07/2021 - 0 Kommentit
  Valmiiden tuotteiden säilytyspaikka

  Valolta suojattu, tasalämpöinen kuiva paikka, esimerkiksi keittiön kaappi. Paras säilytysastia on lasipurkki.


  Vinkit tuoteryhmittäin löytyvät käyttöohjeesta.

  Lue lisää
 • 19/07/2021 - 0 Kommentit
  Kuinka paljon kuivurissa voi kuivattaa kerralla?

  Orakas-kuivuriin mahtuu pilkottuja sieniä noin 4–5 kg. Yrttejä, kuten nokkosia, mahtuu kerralla noin 20 litraa ja esimerkiksi mustikkaa noin 7 litraa.

  Orakkaalla kuivatessa tuotteet eivät milloinkaan kuivu ylikuiviksi. Yrttien kuivauslämpötilaksi suositellaan yleisesti enintään 35 astetta ja sienille alle 40 astetta.

  Kuivatut tuotteet vievät vähemmän säilytystilaa, sillä useiden kuivattujen aineiden tilavuus pienenee 80 % ja paino 90 %. Esimerkiksi litrasta tuoreita suppilovahveroita saadaan kuivattuna 30 g.

  Lue lisää
 • 19/07/2021 - 0 Kommentit
  Miten pitkä kuivumisaika on?

  Kuivatusaika riippuu kuivattavien tuotteiden ominaisuuksista: tuotteen paksuudesta ja sen suhteellisesta kosteudesta, keräilyolosuhteista, kuivatuspaikan lämpötilasta. Orakas-hyötykasvikuivurin kuivatuslämpötilan voi säätää portaattomasti huoneenlämmöstä aina + 50 asteeseen asti.

   

  Kuivatusaikoja:

  • teeainekset ja yritit 2–6 tuntia
  • sienet ja juurekset 3–8 tuntia
  • marjat 10–15 tuntia (karviainen hyvä halkaista ennen kuivatusta)
  • kala ohueksi leikattuna ja fileroituna 6–7 tuntia
  • liha ohueksi leikattuna 6–10 tuntia.
  Lue lisää
 • 19/07/2021 - 0 Kommentit
  Mitä kaikkea voi kuivattaa?

  Orakas-hyötykasvikuivurilla voit kuivattaa puutarhatuotteet, luonnonkasvit, lihaa ja kalaa. Voit esivalmistaa sillä retkieväitä.

  Lue lisää

Kirjoita teksti tähän

Puhelinkuvake

Reseptiemme avulla käytät kuivatettuja luonnonantimia helposti.

Ota yhteyttä!