Kuivausohjeet – Näin käytät Orakas-hyötykasvikuivuria

Orakas Tuotteet Oy on koonnut kuivausohjeita Orakas-hyötykasvikuivurin käyttäjille. Ohjeidemme avulla otat kauden maut ja vitamiinit talteen ja teet sen kestävästi ja ekologisesti.

Ota yhteyttä!

Kuivaaminen Orakas-kuivurilla

Kuivatusaika riippuu kuivattavien tuotteiden ominaisuuksista, kuten tuotteen paksuudesta ja sen suhteellisesta kosteudesta ja sen keräilyolosuhteista sekä kuivatuspaikan lämpötilasta. Orakas-hyötykasvikuivurin kuivatuslämpötilan voi säätää portaattomasti huoneenlämmöstä aina +50 asteeseen asti.

 

Teeainesten ja yrttien kuivatusaika on 2–6 tuntia, sienten ja juuresten 3–8 tuntia ja marjojen 10–50 tuntia. Karviainen kannattaa halkaista ennen kuivatusta. Kala fileroituna, ohkaiseksi leikattuna kuivuu 6–7 tuntia ja liha ohueksi leikattuna 6–10 tuntia. Orakas-kuivuriin mahtuu pilkottuja sieniä noin 4–5 kg ja yrttejä, kuten nokkosia, noin 20 litraa ja esimerkiksi mustikkaa noin 7 litraa.

 

Orakkaalla kuivatessa tuotteet eivät milloinkaan kuivu ylikuiviksi. Yrttien kuivauslämpötilaksi suositellaan yleisesti maksimissaan 35 astetta ja sienille alle 40 astetta.

 

Kuivatut tuotteet vievät vähemmän säilytystilaa, sillä useiden kuivattujen aineiden tilavuus pienenee 80 % ja paino 90 %. Esimerkiksi litrasta tuoreita suppilovahveroita saadaan kuivattuna 30 g.

Kuivaa elintarvikkeet ja kukat kuivurilla!

Kuivaaminen on ekologinen tapa säilöä sienet, kasvit, hedelmät, kala, liha ja kukat. Kuivaaminen auttaa myös vähentämään ruokahävikkiä ja luo yrityksellesi uudenlaisia liiketoimintamahdollisuuksia.

 

Lue tästä artikkelista, miten kuivaaminen tapahtuu.

Säilyvyysaika on jopa useita vuosia

Hyvä säilytyspaikka on valolta suojattu, tasalämpöinen ja kuiva paikka. Paras säilytysastia on lasipurkki. Tutustu huolellisesti Orakas-kuivurin käyttöohjeisiin ja kuivatusvinkkeihin, jotka tulevat hyötykasvikuivurimme mukana. 


Ota yhteyttä meihin, jos Orakas hyötykasvikuivuri tai sen käyttöohjeet herättävät sinussa lisäkysymyksiä!

Puhelinkuvake

Kuivausohjeidemme avulla marjojen, sienten ja muiden luonnonantimien kuivaus käy helposti.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!