Tomaattien kuivatus hyötykasvikuivurilla

Mikäs sen parempaa salaatissa kuin aurinkokuivatut tomaatit! Marketin valmiit aurinkokuivatut tomaatit ovat toki hyviä, mutta niissä on usein hieman teollinen sivumaku. Aurinkokuivatut tomaatit ovat erittäin helppoja valmistaa myös ilman aurinkoa itse kuivattamalla kirsikkatomaatteja ja säilömällä ne lasisessa purkissa. 

Mikäs sen parempaa salaatissa kuin aurinkokuivatut tomaatit! Marketin valmiit aurinkokuivatut tomaatit ovat toki hyviä, mutta niissä on usein hieman teollinen sivumaku. Aurinkokuivatut tomaatit ovat erittäin helppoja valmistaa myös ilman aurinkoa itse kuivattamalla kirsikkatomaatteja ja säilömällä ne lasisessa purkissa. Aurinkokuivatut tomaatit voi tehdä myös suuremmista tomaateista, mutta kuivattamisaika on tällöin pari päivää, kun taas kirsikkatomaateissa halkaistuina 8-10 tuntia. Tämä on myös hyvä tapa saada tomaateille pitkä käyttöaika!
 
Ohje aurinkokuivattujen tomaattien valmistamiseen:
 
1.     Pese kirsikkatomaatit ja kuivaa ne.
2.     Leikkaa kirsikkatomaatit kahtia ja asettele ne vierekkäin kuivatusritilälle. Sirottele päälle suolaa.
3.     Anna kuivua 55 asteisessa kuivurissa 8-10 tuntia, kunnes ne ovat kuivia, mutta sisältä vielä hieman mehukkaita ja notkean tuntuisia.
4.     Laita kirsikkatomaatit lasiseen purkkiin ja lisää oliiviöljyä, etikkaa ja haluamiasi muita mausteita tai yrttejä, kuten valkosipulia, basilikaa tai oreganoa.
5.     Tomaatit säilyvät jääkaapissa 6 kuukautta ja maut vain voimistuvat ensimmäisten viikkojen aikana!
 
Kuivatut tomaatit sopivat myös ruokavalioon, jossa halutaan suosia kevyitä ruokia ja kuivattaminen kuivurissa säilyttää myös tomaattien kaikki vitamiinit, antioksidantit ja kuidut. Tomaatille punaisen värin antaa antioksidantti nimeltä lykopeeni, joka vahvistaa vastustuskykyä.
Kuivattuja kirsikkatomaatteja voi käyttää esimerkiksi salaateissa, leivän päällä tai patongin välissä ja pastan kanssa, oikeastaan vain mielikuvitus on rajana.
 
Näin kesän kynnyksellä on siis mainio aika laittaa tomaatit kasvamaan ja säilöä niitä kuivatettuina myös talven ajaksi!

0
Feed

Jätä kommentti